Welkom. inloggen
rss rss rss

Aan alle links en rechtsbacks op de velden

- JIJ BENT BACK EN JE BENT DE BESTE -

Gejuich klinkt in de verte. Ingetogen vier jij je feestje. Met een gebalde vuist laat je weten content te zijn met het doelpunt. Het geluid van joelende medespelers is gedempt te horen in de middencirkel. Even een valse grijns naar je directe tegenstander, de spits. Hij ziet het. Lekker. Zometeen geef je hem weer over aan de stopper. Want bij corners ben jij het slot op de deur. Ja, dan wel.

Jij bent de back, ridder van de kalklijn, de sleutel 13 van het team. Als ze je nodig hebben dan sta je er. Onwetenden roepen dat je te weinig voetballend vermogen in je hebt, dat je te weinig trekjes van tactisch inzicht vertoont of dat je shirt net iets te strak zit. Maar jij weet wel beter. Je hebt een taak. Je bent er voor je teamgenoten. Altijd. Als er gezopen moet worden, dan ben jij van de partij en toon jij ongekende technieken. Welke van de drie helften er ook maar gespeeld moeten worden; jij blinkt uit in doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en aanwezigheid.

Jouw scheendekkers zitten er omdat het moet. Liever doe je het zonder. Toch houden ze je de hele week scherp. De zure geur van zweet, gras en regen vult jouw garage met een odeur van heimwee naar het weekend. Je sokken hebben last van de zwaartekracht. Op jouw positie trekt de aarde nou eenmaal net iets harder aan je kousen. Het geeft niets. Je bent er ook niet om de mooie jongen uit te hangen. Jij bent er voor je team.

Jij weet waar je moet staan om de teennagels van je tegenstander gecontroleerd te laten knappen en waar je jouw knokkels in de rug van de buitenspeler moet laten verdwijnen. Je bent een anatomisch wonder op noppen en je doet wat nodig is. En er is geen kleur kaart die jou tegen kan houden. Je beheerst de schoonheid van het wegwerken en je weet hoe je soepel over een reclamebord springt. Alles voor een snelle ingooi.

Eigenlijk zijn backs gewoon de mooiste voetballers op aarde. Diep van binnen weet je het zelf ook. Je loopt er alleen niet mee te koop. Maar de voetbalwereld heeft je nodig. Je vormt de één van de elf. Je bent back en je bent er voor het team. Altijd.

- Voetblah 9/2/17

Het item wordt geladen...

 

 

Het item wordt geladen...
Het item wordt geladen...

Roda gaat forse schadeclaim naar FC Twente sturen: 'Dit is een dure grap'

Vandaag om 07:41 door Voetbalprimeur

FC Twente kan een schadeclaim tegemoet zien van Roda JC vanwege beschadiging van het kunstgras. Dat laat directeur Wim Collard van de club uit Kerkrade weten aan de Limburger. Fans van de Tukkers gooiden zaterdag direct na het eerste fluitsignaal vuurwerkfakkels op het veld, waardoor er zwarte plekken ontstonden. De wedstrijd moest kort worden stilgelegd. "Dit is een dure grap", aldus Collard. "We moeten delen van het kunstgras gaan vervangen."Twente kan niet alleen een forse rekening verwachting. Door eerdere ongeregeldheden en vuurwerk tijdens de uitwedstrijd tegen PSV va...

Richard Jensen debuteert en speelt samen met broer: "Finse historie"

Gisteren om 21:50 door RTV Oost

Richard Jensen maakte zijn debuut voor FC Twente, maar hield een dubbel gevoel over aan het duel. De verdediger was trots op zijn basisplek, maar baalde van het resultaat.Hij speelde samen met zijn broer Fredrik en dat maakte hem trots: "Dat doet wel heel veel, zeker. Het is natuurlijk historie, sowieso voor ons twee, misschien is het ook Finse historie, leuk voor Twente ook denk ik. Na de wedstrijd werd ik bijna een beetje emotioneel daarvan. Het is een lange rit geweest, een lange reis voor ons allebei om allebei nu hier te mogen staan. Om zo jong naar het buitenland te verhuizen en dan...

Boere voelt zich schuldig na gelijkspel: "Die kans moet er gewoon in"

Gisteren om 21:35 door RTV Oost

Tom Boere voelde zich vanavond de schuldige bij het gelijkspel van FC Twente bij Roda JC. De spits kreeg bij 1-0 een grote kans op 2-0, maar schoot op de paal. Kort voor het einde maakte Roda de 1-1."Die kans moet er gewoon in. Dan maak je 2-0 en is het een stuk makkelijker voetballen", zegt de aanvaller tegen RTV Oost. Hij legt uit wat er gebeurde toen hij de bal kreeg na aan fout bij Roda: "Dan zie ik eigenlijk alleen maar de goal en de keeper en ik zag de keeper twijfelen. Hij kwam eerst uit en daarna ging ie terug volgens mij. Ik koos mijn hoek en schoot hem op de paal."...

FC Twente speelt door laat doelpunt Roda JC gelijk in degradatieduel

Gisteren om 20:35 door RTV Oost

FC Twente leek vanavond op weg naar de zege bij Roda JC, maar door een late treffer van Schahin eindigde het degradatieduel in 1-1.Scheidsrechter Wiedemeijer moest het duel al snel stilleggen omdat er vuurwerk op het kunstgras werd gegooid vanuit het uitvak. Nadat het duel hervat werd, was Roda de betere ploeg. Drommel bracht echter redding op een schot van Auassar en zag Dijkhuizen voorlangs schieten. De doelman redde daarna ook op een vrije trap van Engels en een kopbal van Schahin. Twente beter in de wedstrijd Twente kwam daarna beter in de wedstrijd en het kreeg enkele kansen. Vuckic s...

Maher: "Het gevoel was gelijk goed"

Gisteren om 20:04 door Fctwente.tv

 
Deze website gebruikt cookies voor inloggen, bezoekersstatistieken en advertenties. Klik hier om meer te lezen over ons cookie gebruik.