Welkom. inloggen
rss rss rss

Aan alle links en rechtsbacks op de velden

- JIJ BENT BACK EN JE BENT DE BESTE -

Gejuich klinkt in de verte. Ingetogen vier jij je feestje. Met een gebalde vuist laat je weten content te zijn met het doelpunt. Het geluid van joelende medespelers is gedempt te horen in de middencirkel. Even een valse grijns naar je directe tegenstander, de spits. Hij ziet het. Lekker. Zometeen geef je hem weer over aan de stopper. Want bij corners ben jij het slot op de deur. Ja, dan wel.

Jij bent de back, ridder van de kalklijn, de sleutel 13 van het team. Als ze je nodig hebben dan sta je er. Onwetenden roepen dat je te weinig voetballend vermogen in je hebt, dat je te weinig trekjes van tactisch inzicht vertoont of dat je shirt net iets te strak zit. Maar jij weet wel beter. Je hebt een taak. Je bent er voor je teamgenoten. Altijd. Als er gezopen moet worden, dan ben jij van de partij en toon jij ongekende technieken. Welke van de drie helften er ook maar gespeeld moeten worden; jij blinkt uit in doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en aanwezigheid.

Jouw scheendekkers zitten er omdat het moet. Liever doe je het zonder. Toch houden ze je de hele week scherp. De zure geur van zweet, gras en regen vult jouw garage met een odeur van heimwee naar het weekend. Je sokken hebben last van de zwaartekracht. Op jouw positie trekt de aarde nou eenmaal net iets harder aan je kousen. Het geeft niets. Je bent er ook niet om de mooie jongen uit te hangen. Jij bent er voor je team.

Jij weet waar je moet staan om de teennagels van je tegenstander gecontroleerd te laten knappen en waar je jouw knokkels in de rug van de buitenspeler moet laten verdwijnen. Je bent een anatomisch wonder op noppen en je doet wat nodig is. En er is geen kleur kaart die jou tegen kan houden. Je beheerst de schoonheid van het wegwerken en je weet hoe je soepel over een reclamebord springt. Alles voor een snelle ingooi.

Eigenlijk zijn backs gewoon de mooiste voetballers op aarde. Diep van binnen weet je het zelf ook. Je loopt er alleen niet mee te koop. Maar de voetbalwereld heeft je nodig. Je vormt de één van de elf. Je bent back en je bent er voor het team. Altijd.

- Voetblah 9/2/17

Het item wordt geladen...

 

 

Het item wordt geladen...
Het item wordt geladen...

'Tukker' Jansen schiet Oranje naar winst op Algarve Cup

Vandaag om 18:15 door TC Tubantia

ALGARVE - FC Twente-speelster Renate Jansen was woensdagmiddag belangrijk voor het Nederlands vrouwenelftal. Oranje won het eerste duel op de Algarve Cup met 1-0 van China.De 26-jarige aanvalster van de Enschedeërs maakte in de dertiende minuut de eerste en enige treffer van de wedstrijd. Ook FC Twente-speelsters Lineth Beerensteyn, Jill Roord en Sheride Spitse kwamen tijdens het duel in actie. Algarve Cup De wedstrijden tegen de Chinezen was voor Nederland de eerste op de Algarve Cup in Portugal. Vrijdag speelt Nederland het tweede duel, als om 16.00 uur Australië de tege...

Boete van 2500 euro FC Twente voor spandoek tijdens duel tegen Heracles

Vandaag om 11:50 door RTV Oost

FC Twente heeft van de aanklager betaald voetbal en schikkingsvoorstel gekregen naar aanleiding van een spandoek tijdens het duel tegen Heracles Almelo. Op het doek stond: "Hasj, coke & pillen zo gaan wij vrijdags op pad."FC Twente accepteert de boete, laat het weten op de website: "De tekst op het spandoek heeft betrekking op de eerste regel van een geuzenlied dat door FC Twente-supporters al bijna 25 jaar wordt gezongen in het stadion. Gezien het feit dat de club in september 2013 al een boete heeft gekregen voor een spandoek met een vergelijkbare tekst, betreurt FC Twente...

FC Twente loopt geld mis na ontbinden contract Bilal Ould-Chikh bij Benfica

Vandaag om 11:05 door RTV Oost

FC Twente houdt geen geld over aan Bilal Ould-Chikh. De aanvaller vertrok in de zomer van 2015 naar Benfica en bij de overgang had Twente bedongen dat het 250.000 kreeg als hij 15 wedstrijden zou spelen en daarnaast ook een doorverkooppercentage.Ould-Chikh haalde de 15 wedstrijden niet en daarmee loopt FC Twente dus 250.000 euro mis. Het doorverkooppercentage was 5 procent, maar het contract van de kleine aanvaller is ontbonden. Hij traint vanaf vandaag mee bij FC Utrecht om daar mogelijk een contract te verdienen.

Twente als Barcelona: "Toen dacht ik: dit is de top van het voetbal"

Vandaag om 10:31 door Voetbalprimeur

Karim El Ahmadi speelde vier jaar van zijn carrière bij FC Twente. Een periode die zijn ogen heeft doen openen. "Ik had bij FC Twente nooit echt een contract", legt hij uit in Voetbal International. "Zeven of acht andere jongens uit de jeugd hadden al een koelkastcontract, ik niet. Maar ik heb het als enige gehaald. Ik weet nog dat Erik ten Hag mijn trainer was in de A1, nu zit hij bij FC Utrecht. Hij was veel met me bezig."Later kwam El Ahmadi er ook achter wat er beter moest bij hem. "Dat speelse van de tijd bij FC Twente moest eruit. Daar speelden we zo ...

Ünal slaat Ronaldo over en plaatst zichzelf naast Ibrahimovic

Vandaag om 10:01 door Soccernews.nl

Enes Ünal heeft de eer gekregen om een elftal te maken van zijn favoriete spelers. Bij Twente Insite zien we dat de aanvaller voor het elftal een sterspeler is vergeten, maar dat moest wel om plek te kunnen maken voor zichzelf. "Ibrahimovic is altijd mijn idool geweest. Hij is meer dan een speler, hij is een merk en iemand waar ik tegenop kijk. Hij zou voor mij de eerste keuze zijn als ik een eigen team samen zou mogen stellen", vertelde Ünal. "Als ik dan toch de kans krijg om een elftal samen te stellen dan wil ik natuurlijk wel zelf deelnemen aan de aanval", ...

 
Deze website gebruikt cookies voor inloggen, bezoekersstatistieken en advertenties. Klik hier om meer te lezen over ons cookie gebruik.