Welkom. inloggen
rss rss rss

Aan alle links en rechtsbacks op de velden

- JIJ BENT BACK EN JE BENT DE BESTE -

Gejuich klinkt in de verte. Ingetogen vier jij je feestje. Met een gebalde vuist laat je weten content te zijn met het doelpunt. Het geluid van joelende medespelers is gedempt te horen in de middencirkel. Even een valse grijns naar je directe tegenstander, de spits. Hij ziet het. Lekker. Zometeen geef je hem weer over aan de stopper. Want bij corners ben jij het slot op de deur. Ja, dan wel.

Jij bent de back, ridder van de kalklijn, de sleutel 13 van het team. Als ze je nodig hebben dan sta je er. Onwetenden roepen dat je te weinig voetballend vermogen in je hebt, dat je te weinig trekjes van tactisch inzicht vertoont of dat je shirt net iets te strak zit. Maar jij weet wel beter. Je hebt een taak. Je bent er voor je teamgenoten. Altijd. Als er gezopen moet worden, dan ben jij van de partij en toon jij ongekende technieken. Welke van de drie helften er ook maar gespeeld moeten worden; jij blinkt uit in doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en aanwezigheid.

Jouw scheendekkers zitten er omdat het moet. Liever doe je het zonder. Toch houden ze je de hele week scherp. De zure geur van zweet, gras en regen vult jouw garage met een odeur van heimwee naar het weekend. Je sokken hebben last van de zwaartekracht. Op jouw positie trekt de aarde nou eenmaal net iets harder aan je kousen. Het geeft niets. Je bent er ook niet om de mooie jongen uit te hangen. Jij bent er voor je team.

Jij weet waar je moet staan om de teennagels van je tegenstander gecontroleerd te laten knappen en waar je jouw knokkels in de rug van de buitenspeler moet laten verdwijnen. Je bent een anatomisch wonder op noppen en je doet wat nodig is. En er is geen kleur kaart die jou tegen kan houden. Je beheerst de schoonheid van het wegwerken en je weet hoe je soepel over een reclamebord springt. Alles voor een snelle ingooi.

Eigenlijk zijn backs gewoon de mooiste voetballers op aarde. Diep van binnen weet je het zelf ook. Je loopt er alleen niet mee te koop. Maar de voetbalwereld heeft je nodig. Je vormt de één van de elf. Je bent back en je bent er voor het team. Altijd.

- Voetblah 9/2/17

Het item wordt geladen...

 

 

Het item wordt geladen...
Het item wordt geladen...

"Dan hoef je zeker niet in de problemen te komen"

Gisteren om 19:41 door Soccernews.nl

Adnane Tighadouini is blij dat FC Twente na overwinningen op FC Utrecht (0-4) en ONS Sneek (1-3, beker) weer enig zelfvertrouwen heeft getankt. De creatieveling rekent nu op de ommekeer. "Als je naar dit elftal kijkt, dan hoef je zeker niet in de problemen te komen. Ik denk dat wij genoeg goede spelers hebben en een goed team", zo laat Tighadouini weten aan RTV Oost. "We spelen als team, zoals afgelopen zondag en tegen ONS Sneek. Ik heb een goed gevoel over het seizoen." "Natuurlijk heeft iedereen een minder gevoel over de eerste wedstrijden, maar na zondag heeft ie...

Terug in de tijd... FC Groningen - FC Twente

Gisteren om 17:00 door Fctwente.tv

FC Twente speelt zondag een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Het duel begint om 14.30 uur. Terug in de tijd...

De laatste week van het ‘Hardste schot van Twente’

Gisteren om 15:37 door FCTwente.nl

De laatste week van de zoektocht naar het ‘Hardste schot van Twente’ is ingegaan. Jij hebt nog t/m woensdag 27 september om mee te doen en je score te claimen. Heb jij het ‘hardste schot van Twente’? Dan word je gehuldigd op de middenstip.Per voetbalmuur wint degene met het hardste schot twee kaarten voor FC Twente – Heracles Almelo. Daarnaast verloten we kaarten onder iedereen die zijn score heeft geclaimd in de Yalp-app.Waar staan de voetbalmuren?Je kunt alleen meedoen bij de SUTU voetbalmuren van Yalp. In Twente staan er 6 voetbalmuren: 4 in Hengelo, 1 in Ensch...

Peet Bijen na afloop van bekerduel met ONS Sneek

Gisteren om 11:24 door Fctwente.tv

FC Twente heeft de bekerwedstrijd tegen ONS Sneek afgesloten met een overwinning. Het duel in Friesland eindigde – na een 0-2 ruststand – in 1-3.

Adnane Tighadouini na afloop van bekerduel met ONS Sneek

Gisteren om 11:22 door Fctwente.tv

"'We gaan met een goed gevoel richting Groningen. Daar moeten we weer als team spelen en punten zien te pakken.'' FC Twente heeft de bekerwedstrijd tegen ...

 
Deze website gebruikt cookies voor inloggen, bezoekersstatistieken en advertenties. Klik hier om meer te lezen over ons cookie gebruik.