Welkom. inloggen
rss rss rss

Aan alle links en rechtsbacks op de velden

- JIJ BENT BACK EN JE BENT DE BESTE -

Gejuich klinkt in de verte. Ingetogen vier jij je feestje. Met een gebalde vuist laat je weten content te zijn met het doelpunt. Het geluid van joelende medespelers is gedempt te horen in de middencirkel. Even een valse grijns naar je directe tegenstander, de spits. Hij ziet het. Lekker. Zometeen geef je hem weer over aan de stopper. Want bij corners ben jij het slot op de deur. Ja, dan wel.

Jij bent de back, ridder van de kalklijn, de sleutel 13 van het team. Als ze je nodig hebben dan sta je er. Onwetenden roepen dat je te weinig voetballend vermogen in je hebt, dat je te weinig trekjes van tactisch inzicht vertoont of dat je shirt net iets te strak zit. Maar jij weet wel beter. Je hebt een taak. Je bent er voor je teamgenoten. Altijd. Als er gezopen moet worden, dan ben jij van de partij en toon jij ongekende technieken. Welke van de drie helften er ook maar gespeeld moeten worden; jij blinkt uit in doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en aanwezigheid.

Jouw scheendekkers zitten er omdat het moet. Liever doe je het zonder. Toch houden ze je de hele week scherp. De zure geur van zweet, gras en regen vult jouw garage met een odeur van heimwee naar het weekend. Je sokken hebben last van de zwaartekracht. Op jouw positie trekt de aarde nou eenmaal net iets harder aan je kousen. Het geeft niets. Je bent er ook niet om de mooie jongen uit te hangen. Jij bent er voor je team.

Jij weet waar je moet staan om de teennagels van je tegenstander gecontroleerd te laten knappen en waar je jouw knokkels in de rug van de buitenspeler moet laten verdwijnen. Je bent een anatomisch wonder op noppen en je doet wat nodig is. En er is geen kleur kaart die jou tegen kan houden. Je beheerst de schoonheid van het wegwerken en je weet hoe je soepel over een reclamebord springt. Alles voor een snelle ingooi.

Eigenlijk zijn backs gewoon de mooiste voetballers op aarde. Diep van binnen weet je het zelf ook. Je loopt er alleen niet mee te koop. Maar de voetbalwereld heeft je nodig. Je vormt de één van de elf. Je bent back en je bent er voor het team. Altijd.

- Voetblah 9/2/17

Het item wordt geladen...

 

 

Het item wordt geladen...
Het item wordt geladen...

FC Twente Vrouwen thuis tegen sc Heerenveen

Vandaag om 13:39 door FCTwente.nl

Vrijdag verloor FC Twente Vrouwen, in een rechtstreeks duel met Ajax, de koppositie aan de Amsterdammers. Veel tijd om te treuren over die nederlaag is er niet. Dinsdag (19.30 uur) wacht alweer de volgende wedstrijd, waarin SC Heerenveen de tegenstander is. Myrthe Moorrees kijkt met veel vertrouwen vooruit naar dat duel.Tegen Ajax Vrouwen liep het niet zo als gehoopt. FC Twente kwam goed terug na een achterstand, maar moest toch toezien hoe de thuisploeg er met de winst vandoor ging en daarmee de koppositie overnam. Myrthe Moorrees: “Natuurlijk is dit extra zuur. Verliezen is nooit leuk ...

Ingezonden brief: Bie mekoar blieven!!

Vandaag om 08:59 door TwenteInsite

Wat een leedvermaak in Nederland. De ene club heeft zijn doekje nog niet opgerold of de andere volgt alweer. Ze staan in de rij om tegen onze FC aan te schoppen, te spugen en ons in de rug te trappen. Mooi denk ik dan! Doe maar! Schop, spuug en trap ons maar! Wij lachen om zoveel vijandigheid zoals Obelix lachend … [Lees meer...]

Zinga bezorgt Jong FC Twente met twee treffers zege op Jong FC Groningen

21 apr 2018 om 18:45 door RTV Oost

Jong FC Twente is er zaterdagmiddag in geslaagd Jong FC Groningen over de knie te leggen. Op het sportcomplex van HVV Hengelo werd het 3-2 in het voordeel van de ploeg van trainer Dennis Demmers.Nadat de Enschedese beloften eerst nog op achterstand kwamen, zorgde een treffer van Ritchie Zinga ervoor dat beide ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten. Via treffers van wederom Zinga en spits Jari Oosterwijk liep Jong FC Twente in het tweede bedrijf uit naar een 3-2 overwinning. Bekijk hier de statistieken van Jong FC Twente na het duel van vanmiddag.

Polak van slag: 'Het doet verschrikkelijk veel pijn. Ik ben er kapot van'

21 apr 2018 om 15:11 door Voetbalprimeur

Sjaak Polak gaat gebukt onder de erbarmelijke situatie bij FC Twente. De voormalig speler van de Tukkers vindt het vreselijk om te zien hoe de club er aan toe is. Met nog twee speelrondes te gaan in de Eredivisie staat Twente op de laatste plaats. Directe degradatie lijkt haast niet te vermijden. "Mij doet het heel veel. Ik heb nog steeds een band met FC Twente, mijn oudste is daar geboren. Het doet verschrikkelijk veel pijn", aldus Polak bij De Oosttribune, een talkshow op RTV Oost. "FC Twente komt vaak op voorsprong, maar haalt dan de eindstreep niet. ...

Verbeek na ontslag: 'Het roept minder emotie op. Dat is ook weleens lekker'

21 apr 2018 om 07:51 door Voetbalprimeur

Amper een maand na zijn gedwongen vertrek heeft Gertjan Verbeek zijn ontslag bij FC Twente nog altijd niet verwerkt. De trainer voelt zich momenteel wel een stuk meer ontspannen, erkent hij in gesprek met De Telegraaf. "Ach, het is gewoon een teleurstelling. Het doet wat met je. Maar na verloop van tijd heelt alles. En het heeft ook zo zijn voordelen. De spanning is bijvoorbeeld weg. Ik volg FC Twente wel, maar het roept minder emotie op. Dat is ook weleens lekker", aldus Verbeek, die op 26 maart zijn congé kreeg bij de hekkensluiter van de Eredivisie.Met nog twee duels t...

 
Deze website gebruikt cookies voor inloggen, bezoekersstatistieken en advertenties. Klik hier om meer te lezen over ons cookie gebruik.