Welkom. inloggen
rss rss rss

Bookmakers verwachten prima seizoen FC Twente

Na regen komt zonneschijn. Het klopt altijd. De ene regenbui blijft echter wat langer hangen. Boven de Grolsch Veste heeft een behoorlijke onweersbui met hagel en windstoten gehangen, al weet de zon nu aardig door de wolken te komen. De financiële malaise is voorlopig afgewend en ook de prestaties op het veld sluiten daarbij aan. Iets wat de wedkantoren ook niet is ontgaan..

Quoteringen als graadmeter voor succes

Het vertrouwen van de bookmakers zien we onder andere terug in de quoteringen op wedstrijddagen. Waar FC Twente aan het begin van het seizoen steevast werd neergezet als underdog, worden de Tukkers de laatste weken meer en meer gebombardeerd als favoriet voor de driepunter. Uiteraard is dit afhankelijk van de tegenstander, de vorm van de dag en blessures en schorsingen over en weer - maar de verschuiving is overduidelijk.

Een nog betere maatstaf voor het hervonden vertrouwen van de bookmakers, zijn de zogenaamde seizoensweddenschappen - ook wel outrights genoemds. Dit zijn weddenschappen die normaal gesproken over langere periode lopen. Denk hierbij aan het voorspellen van de topscorer of welke club als eerste de trainer ontslaat.

De bekendste outright is het vooraf voorspellen van de kampioen. Dit is vooral bekend geworden na het sensationele kampioenschap van Leicester City. De Engelsen werden zeer onverwacht kampioen en ook de bookmakers hadden daar absoluut geen rekening mee gehouden. De inzet ging keer vijfduizend en dus heeft een enkeling aardig verdiend aan de stunt van trainer Claudio Ranieri en consorten.

Tukkers op koers

Nou is het vrijwel onmogelijk dat FC Twente dit seizoen kampioen wordt, alleen kunnen we wel het vertrouwen van de bookmaker in de club optekenen. Wanneer we de odds op volgorde zetten, zien we dat logischerwijs Feyenoord, Ajax en PSV de favorieten van de bookmakers zijn. Als we dat rijtje langzamerhand afzakken dan zien we FC Twente in de grijze middenmoot staan. In principe zeggen de bookmakers dat FC Twente dit seizoen negende wordt en daarmee clubs als PEC Zwolle, FC Groningen én Heracles onder zich weet te houden. De grijze middenmoot klinkt overigens niet erg positief, toch zal de directie maar wat blij zijn met een negende plek aan het einde van dit seizoen. Dit komt mede doordat de club vooraf als degradatiekandidaat werd gezien.

FC Twente volgend seizoen kampioen?

Op deze manier kunnen we gemakkelijk zien wat de bookmakers van het restant van dit seizoen verwachten. We nemen als voorbeeld de titelstrijd. Doordat je bijna het dubbele krijgt bij een kampioenschap van PSV ten opzichte van een feestje in Rotterdam, zet Feyenoord in de favorietenrol. De Eindhovenaren begonnen dit seizoen als de favoriet voor de titel, maar lijken met een gat van negen punten toch wat af te haken.

FC Twente gaat de achterstand van dertien punten naar alle waarschijnlijkheid niet goed maken, maar wellicht heb je vertrouwen in het nieuwe seizoen. De odds zullen dan gebaseerd worden op allerlei factoren, maar zullen ongetwijfeld hoog liggen. Geloof jij in een Leicester City scenario en heb jij ontzettend veel vertrouwen in René Hake en zijn mannen?  Wie had immers in de zomer van 2009 gedacht dat FC Twente een jaar later kampioen van de Eredivisie zou zijn? 

Het item wordt geladen...

 

 

Het item wordt geladen...
Het item wordt geladen...

'Tukker' Jansen schiet Oranje naar winst op Algarve Cup

Vandaag om 18:15 door TC Tubantia

ALGARVE - FC Twente-speelster Renate Jansen was woensdagmiddag belangrijk voor het Nederlands vrouwenelftal. Oranje won het eerste duel op de Algarve Cup met 1-0 van China.De 26-jarige aanvalster van de Enschedeërs maakte in de dertiende minuut de eerste en enige treffer van de wedstrijd. Ook FC Twente-speelsters Lineth Beerensteyn, Jill Roord en Sheride Spitse kwamen tijdens het duel in actie. Algarve Cup De wedstrijden tegen de Chinezen was voor Nederland de eerste op de Algarve Cup in Portugal. Vrijdag speelt Nederland het tweede duel, als om 16.00 uur Australië de tege...

Boete van 2500 euro FC Twente voor spandoek tijdens duel tegen Heracles

Vandaag om 11:50 door RTV Oost

FC Twente heeft van de aanklager betaald voetbal en schikkingsvoorstel gekregen naar aanleiding van een spandoek tijdens het duel tegen Heracles Almelo. Op het doek stond: "Hasj, coke & pillen zo gaan wij vrijdags op pad."FC Twente accepteert de boete, laat het weten op de website: "De tekst op het spandoek heeft betrekking op de eerste regel van een geuzenlied dat door FC Twente-supporters al bijna 25 jaar wordt gezongen in het stadion. Gezien het feit dat de club in september 2013 al een boete heeft gekregen voor een spandoek met een vergelijkbare tekst, betreurt FC Twente...

FC Twente loopt geld mis na ontbinden contract Bilal Ould-Chikh bij Benfica

Vandaag om 11:05 door RTV Oost

FC Twente houdt geen geld over aan Bilal Ould-Chikh. De aanvaller vertrok in de zomer van 2015 naar Benfica en bij de overgang had Twente bedongen dat het 250.000 kreeg als hij 15 wedstrijden zou spelen en daarnaast ook een doorverkooppercentage.Ould-Chikh haalde de 15 wedstrijden niet en daarmee loopt FC Twente dus 250.000 euro mis. Het doorverkooppercentage was 5 procent, maar het contract van de kleine aanvaller is ontbonden. Hij traint vanaf vandaag mee bij FC Utrecht om daar mogelijk een contract te verdienen.

Twente als Barcelona: "Toen dacht ik: dit is de top van het voetbal"

Vandaag om 10:31 door Voetbalprimeur

Karim El Ahmadi speelde vier jaar van zijn carrière bij FC Twente. Een periode die zijn ogen heeft doen openen. "Ik had bij FC Twente nooit echt een contract", legt hij uit in Voetbal International. "Zeven of acht andere jongens uit de jeugd hadden al een koelkastcontract, ik niet. Maar ik heb het als enige gehaald. Ik weet nog dat Erik ten Hag mijn trainer was in de A1, nu zit hij bij FC Utrecht. Hij was veel met me bezig."Later kwam El Ahmadi er ook achter wat er beter moest bij hem. "Dat speelse van de tijd bij FC Twente moest eruit. Daar speelden we zo ...

Ünal slaat Ronaldo over en plaatst zichzelf naast Ibrahimovic

Vandaag om 10:01 door Soccernews.nl

Enes Ünal heeft de eer gekregen om een elftal te maken van zijn favoriete spelers. Bij Twente Insite zien we dat de aanvaller voor het elftal een sterspeler is vergeten, maar dat moest wel om plek te kunnen maken voor zichzelf. "Ibrahimovic is altijd mijn idool geweest. Hij is meer dan een speler, hij is een merk en iemand waar ik tegenop kijk. Hij zou voor mij de eerste keuze zijn als ik een eigen team samen zou mogen stellen", vertelde Ünal. "Als ik dan toch de kans krijg om een elftal samen te stellen dan wil ik natuurlijk wel zelf deelnemen aan de aanval", ...

 
Deze website gebruikt cookies voor inloggen, bezoekersstatistieken en advertenties. Klik hier om meer te lezen over ons cookie gebruik.