Welkom. inloggen
rss rss rss

Gaat FC Twente volgend seizoen Europa in?

De Eredivisie is alweer een tijdje aan de gang en FC Twente staat keurig in het linkerrijtje. De club uit Enschede doet daarmee voorlopig volop mee voor de plaatsen om Europees voetbal, iets wat Twente volgend seizoen graag weer zou willen.

Opklimmen na degradatie

Het is nog maar een paar jaar geleden dat FC Twente op de laatste plek in de Eredivisie eindigde en degradeerde naar de eerste divisie. De club eindigde in het seizoen 2018/2019 als laatste, nadat een seizoen eerder handhaving nog net gelukt was via de nacompetitie. De club moest er dus alles aan gaan doen om zo snel mogelijk terug te komen.

Dat lukt, door kampioen te worden keerde FC Twente direct terug in de hoogste divisie van Nederland. Een plek waar de club ook thuishoort, gezien het stadion, de aanhang en het verleden dat de club heeft. In het Corona-seizoen dat werd afgebroken eindigde de club nog als veertiende, maar afgelopen seizoen was de tiende plek al het resultaat. Dat wil de club dit jaar graag verbeteren, met Europees voetbal als beloning.

Het huidige seizoen

Volgens de wedkantoren is FC Twente de nummer zeven van dit seizoen, de plek waar de club ook staat momenteel. Bezoek bemybet.com voor gokpromoties om in te zetten op de plek waar je denkt dat Twente gaat eindigen. Die zevende plek waar de club nu staat zou zomaar ook eens de uiteindelijke plaats kunnen zijn.

Tot nu toe presteert Twente echter wisselvallig. Er werd onder meer gelijkgespeeld tegen Ajax en Feyenoord, maar ook werd er verloren van kleine clubs als NEC, Cambuur Leeuwarden en Fortuna Sittard. Tegen PSV werd de grootste nederlaag geleden. Met 5-2 ging de club naar huis in Eindhoven.

Door de wisselvallige prestaties staat Twente nu in de subtop van de competitie. De kans is groot dat de club daar blijft staan de komende tijd. Goede wedstrijden worden afgewisseld met mindere duels. Aan trainer Ron Jans de taak om meer vastigheid in de prestaties te krijgen.

Europees voetbal?

En zou het Twente dan lukken om aan het einde van het seizoen Europees voetbal veilig te stellen? Voor het laatst speelde de club in het seizoen 2014/2015 in Europa. De kampioen van 2010 speelde in de jaren daarvoor ook meerdere malen in de Champions League. Tussen 2008 en 2015 was de club zelfs steevast van de partij in Europa.

De supporters zijn er in elk geval klaar voor. Zij lieten de club niet vallen na degradatie en staan ook de afgelopen seizoenen voor de club klaar. Ondanks dat er op dit moment geen fans in het stadion mogen zijn wordt de club gesteund uit alle hoeken.

-

‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’

Gisteren om 17:31 door Soccernews.nl

Karim El Ahmadi ziet in Joseph Oosting een goede opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. De oud-middenvelder is onder de indruk van de trainer bij FC Twente en denkt dat hij het ook kan laten zien bij een grotere club.“Ik vind dat wel echt een goede trainer”, begint El Ahmadi in het ESPN-programma Voetbalpraat over Oosting. “Ook wat hij heeft neergezet bij FC Twente. Iedereen weet wat hij moet doen. Hij weet waar de poppetjes allemaal moeten staan. Ik denk dat hij wel iemand is die in de absolute top in Nederland kan werken.”Dat Oosting pas één seizoen ...

Dag na eredivisiezege wint FC Twente ook in oefenduel van Almere City

Gisteren om 15:50 door RTV Oost

Daags na de gewonnen wedstrijd in de Eredivisie was FC Twente ook in een besloten oefenduel de baas over Almere City. In De Grolsch Veste zegevierden de Enschedeërs donderdagmiddag met 3-2.Annas Salah-Eddine zette Twente voor rust op voorsprong waarna Christopher Mamengi namens Almere City na een half uur spelen de gelijkmaker verzorgde. Dankzij twee treffers van Naci Ünüvar kwam de thuisploeg in de tweede helft met 3-1 aan de leiding. Almere-spits en Almeloër Jason van Duiven maakte nog de 3-2 tien minuten voor tijd.Woensdagavond boekte FC Twente een 3-1 competitieoverwin...

Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”

24 apr 2024 om 23:51 door Soccernews.nl

Joseph Oosting kan weinig met de vermeende belangstelling van Feyenoord. Dat liet de FC Twente-trainer weten nadat hij werd geconfronteerd met een vraag over de eventuele opvolging van Arne Slot.“Ik lees het en het is mooi, maar ik werk bij FC Twente en ik heb het naar mijn zin”, reageerde Oosting voor de camera ESPN na de 3-1 overwinning op Almere City woensdagavond. “Wat moet ik ermee? Het zijn allemaal geruchten.” De Telegraaf linkte de trainer eerder op de dag aan Feyenoord.De Twente-trainer vindt er het zijne van. “Ik heb het hier enorm naar mijn zi...

Joseph Oosting hoort 'Hand In Hand Kameraden in kleedkamer: "Dat is humor"

24 apr 2024 om 22:35 door RTV Oost

Joseph Oosting behaalde vanavond Europees voetbal met FC Twente in zijn debuutjaar, maar zou zomaar eens Europa in kunnen gaan met Feyenoord. Arne Slot gaat daar waarschijnlijk vertrekken en dus valt de naam van de Drent in Rotterdam."Het zijn allemaal geruchten en aan geruchten doe ik niet mee. Stel je eens voor dat Slot vertrekt. Wat moet ik daarmee?", aldus een nuchtere Oosting, die er dan ook weinig over kwijt wil."Ik heb het enorm goed naar m'n zin. Nogmaals dit zijn geruchten, wat moet ik ermee? Ik probeer antwoord te geven zoals ik ben. Ik zit bij een hele mooie club en i...

Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City

24 apr 2024 om 21:11 door Soccernews.nl

FC Twente heeft zich woensdagavond nog wat vaster op de derde plaats in de Eredivisie genesteld. Er leek aanvankelijk weinig aan de hand tegen Almere City, dat nog wel voor wat spanning zorgde in de eindstand. Uiteindelijk sloegen de Tukkers toe met 3-1.Bij Almere City ging het afgelopen week veel over Alex Pastoor, die zijn afscheid bij de club aankondigde. Daarna werden er veel trainers gelinkt aan de aanstaande vacature in Flevoland. Twente had woensdagavond iets recht te zetten na de recente nederlaag bij Ajax. In aanloop naar het treffen met Almere waarschuwde Joseph Oosting zijn ploeg da...