Welkom. inloggen
rss rss rss

‘Het is aan mij om Davy Klaassen kennis te laten maken met mij’

Het is op de kop af een jaar geleden dat Tim van de Schepop zijn doorlopende contract bij FC Twente liet ontbinden. Ondanks dat voorafgaand aan het seizoen beloofd was dat hij tweede spits zou worden, zat hij geen enkele keer bij de wedstrijdselectie en daardoor bestond er eigenlijk ook weinig belan... Lengte: 1500 woorden

-
"Dat was wel spannend"
"Het is natuurlijk wel goed voor de sfeer binnen de club dat ze zich gehandhaafd hebben, Werder hoort ook gewoon thuis op het hoogste niveau. Het is toch wel mooi om bij een Bundesliga-club te spelen."
"Ze deden een contractaanbieding met een heel mooi plan erbij. Ik tekende bij Twente voor twee jaar, op het moment dat ze degradeerden. Eigenlijk lag er een heel mooi vooruitzicht, ik dacht veel minuten te kunnen gaan maken in de Keuken Kampioen Divisie en er werd me verteld dat ik tweede spits zou worden achter Tom Boere. Uiteindelijk heb ik alleen maar bij Jong Twente gespeeld en niet eens één keer op de bank gezeten bij het eerste. Ik heb wel meegetraind met het eerste."
"Ik weet nog goed dat er in het begin van het seizoen de nodige aanvallers geblesseerd waren. Op de training stond ik aan de goede kant bij de partijen, dus ik ging ervan uit dat ik wel bij de selectie zou zitten. Een dag voor de wedstrijd kreeg ik te horen dat ik er niet bij zat, ik dacht: dit kan niet waar zijn"
"Daar wilden ze uiteindelijk wel aan meewerken. Ik wilde per se weg, want ik zag het niet zitten om nog een jaar in Jong Twente te spelen. Natuurlijk was dat teleurstellend, het liep niet zoals ze beloofd hadden. Ik ben blij dat ze hebben meegewerkt, want ze hadden ook nog moeilijk kunnen doen."
"Mijn doel was eigenlijk om naar de Keuken Kampioen Divisie te gaan, maar er was weinig belangstelling. Jeddeloh was wél enthousiast en wilde me graag hebben, alleen het voelde als een stap achteruit. Veel mensen om me heen begrepen het niet, die zeiden: ‘Wat doe je nou? Je hebt nog een contract bij Twente en dat laat je ontbinden om in Duitsland op een lager niveau te gaan spelen?’"
"Het was onbekend, ik stond er niet echt voor open. Het vierde niveau leek me niet heel best. Maar toen ik me erin verdiepte en de competitie zag, leek het me een hele mooie uitdaging."
"De meeste jongens daar werken gewoon overdag, er wordt vier keer per week ’s avonds getraind. Ik heb zelf er heel veel naast moeten trainen, zowel op het veld als in de gym. Het heeft als motivatie gewerkt, om te laten zien dat ik me weer omhoog kon werken. Ik heb me niet alleen op voetbalgebied ontwikkeld, maar ook mentaal"
"Het scheelde dat daar ook niet zoveel te doen was, daardoor was het niet zo moeilijk om de discipline van twee keer per dag trainen vast te houden."
"Na drie of vier wedstrijden hoorde ik al dat clubs kwamen kijken. Mijn zaakwaarnemer werd al snel gebeld om te informeren naar mijn contract. Ik had bewust voor maar één jaar getekend, want daardoor kon ik makkelijk weg"
"Het team was vrij sterk, maar we hadden er problemen mee als er basisspelers wegvielen. Dan was het voor ons beter om countervoetbal te spelen, omdat we tegen betere teams kwamen te spelen. Met mijn snelheid kan ik veel creëren, ik kreeg de ballen en moest kijken wat ik ermee zou doen. Het betekent alleen dat je relatief weinig kansen krijgt in een wedstrijd."
"Er was wel veel interesse, maar niet van clubs in de 3.Liga of 2.Bundesliga. Wel van een aantal tweede teams en grote clubs in de Regionalliga, die ook voor promotie spelen. Voor mij was de keuze wel makkelijk om naar Werder te gaan. De periode bij Jeddeloh heeft zeker uitgepakt zoals ik verwacht had. Ik wilde de weg omhoog vinden en dit is de eerste mooie stap in dat proces."
"Hoe Werder het ziet, ligt in de lijn met hoe ik het zie. Ik ga daar een jaar spelen en de intentie is om aan te kunnen haken met het eerste. Ik ben geen 18 of 19 meer, ik ben al 21. Bij de tweede teams zitten veel scouts op de tribune. Mijn doel is uiteraard om bij Werder door te breken, al is het een grote stap richting de Bundesliga. Maar als ik na één jaar weg moet en een goed seizoen gedraaid heb, heb je ook heel veel opties in de 3.Liga of misschien wel 2.Bundesliga."
"Maar ik wil over een jaar een stap omhoog maken"
"Ik heb het nog vrij lang afgehouden en misschien was op een gegeven moment nog wel een mogelijkheid gekomen om in de 3.Liga tegen degradatie te spelen, maar dat hoeft niet per se beter te zijn. Als ik bij Werder een goed seizoen draai en veel doelpunten maak, is het beter dan in de 3.Liga te spelen in een team waar je je moeilijk kan laten zien. Het hoeft helemaal niet slecht te zijn om nog een jaar in de Regionalliga te spelen"
"Als we bij Werder aanvallender voetbal gaan spelen dan bij Jeddeloh, kan ik veel meer creëren en meer doelpunten maken."
"Dat zou natuurlijk wel het beste scenario zijn, als ik binnen Werder stappen kan maken. Het gesprek met de technisch directeur gaf me het gevoel dat ze het heel serieus nemen. Werder is gewoon een hele grote club, het verschil met Jeddeloh is enorm. Eigenlijk is het wel grappig dat het zo dicht bij elkaar ligt."
"Nee, nog niet. Ik weet niet zeker of hij me kent, maar het zou wel leuk om elkaar een keer te ontmoeten. Het is aan mij om Klaassen kennis te laten maken met mij."

‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’

Gisteren om 17:31 door Soccernews.nl

Karim El Ahmadi ziet in Joseph Oosting een goede opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. De oud-middenvelder is onder de indruk van de trainer bij FC Twente en denkt dat hij het ook kan laten zien bij een grotere club.“Ik vind dat wel echt een goede trainer”, begint El Ahmadi in het ESPN-programma Voetbalpraat over Oosting. “Ook wat hij heeft neergezet bij FC Twente. Iedereen weet wat hij moet doen. Hij weet waar de poppetjes allemaal moeten staan. Ik denk dat hij wel iemand is die in de absolute top in Nederland kan werken.”Dat Oosting pas één seizoen ...

Dag na eredivisiezege wint FC Twente ook in oefenduel van Almere City

Gisteren om 15:50 door RTV Oost

Daags na de gewonnen wedstrijd in de Eredivisie was FC Twente ook in een besloten oefenduel de baas over Almere City. In De Grolsch Veste zegevierden de Enschedeërs donderdagmiddag met 3-2.Annas Salah-Eddine zette Twente voor rust op voorsprong waarna Christopher Mamengi namens Almere City na een half uur spelen de gelijkmaker verzorgde. Dankzij twee treffers van Naci Ünüvar kwam de thuisploeg in de tweede helft met 3-1 aan de leiding. Almere-spits en Almeloër Jason van Duiven maakte nog de 3-2 tien minuten voor tijd.Woensdagavond boekte FC Twente een 3-1 competitieoverwin...

Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”

24 apr 2024 om 23:51 door Soccernews.nl

Joseph Oosting kan weinig met de vermeende belangstelling van Feyenoord. Dat liet de FC Twente-trainer weten nadat hij werd geconfronteerd met een vraag over de eventuele opvolging van Arne Slot.“Ik lees het en het is mooi, maar ik werk bij FC Twente en ik heb het naar mijn zin”, reageerde Oosting voor de camera ESPN na de 3-1 overwinning op Almere City woensdagavond. “Wat moet ik ermee? Het zijn allemaal geruchten.” De Telegraaf linkte de trainer eerder op de dag aan Feyenoord.De Twente-trainer vindt er het zijne van. “Ik heb het hier enorm naar mijn zi...

Joseph Oosting hoort 'Hand In Hand Kameraden in kleedkamer: "Dat is humor"

24 apr 2024 om 22:35 door RTV Oost

Joseph Oosting behaalde vanavond Europees voetbal met FC Twente in zijn debuutjaar, maar zou zomaar eens Europa in kunnen gaan met Feyenoord. Arne Slot gaat daar waarschijnlijk vertrekken en dus valt de naam van de Drent in Rotterdam."Het zijn allemaal geruchten en aan geruchten doe ik niet mee. Stel je eens voor dat Slot vertrekt. Wat moet ik daarmee?", aldus een nuchtere Oosting, die er dan ook weinig over kwijt wil."Ik heb het enorm goed naar m'n zin. Nogmaals dit zijn geruchten, wat moet ik ermee? Ik probeer antwoord te geven zoals ik ben. Ik zit bij een hele mooie club en i...

Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City

24 apr 2024 om 21:11 door Soccernews.nl

FC Twente heeft zich woensdagavond nog wat vaster op de derde plaats in de Eredivisie genesteld. Er leek aanvankelijk weinig aan de hand tegen Almere City, dat nog wel voor wat spanning zorgde in de eindstand. Uiteindelijk sloegen de Tukkers toe met 3-1.Bij Almere City ging het afgelopen week veel over Alex Pastoor, die zijn afscheid bij de club aankondigde. Daarna werden er veel trainers gelinkt aan de aanstaande vacature in Flevoland. Twente had woensdagavond iets recht te zetten na de recente nederlaag bij Ajax. In aanloop naar het treffen met Almere waarschuwde Joseph Oosting zijn ploeg da...