Welkom. inloggen
rss rss rss

"Het is een gemaakte derby, dat irriteert me soms"

Afgelopen zaterdag was het tijd voor FC Twente versus Heracles, maar door de coronacrisis en diens maatregelen was het voor fans niet mogelijk om de derby bij te wonen.Al baalden sommigen daar niet eens zo van, vertelt oer-Twentenaar Mark bijvoorbeeld in de TC Tubantia. "Ik heb niets met de der... Lengte: 216 woorden

-
"Ik heb niets met de derby. Net als met die zogenaamde Super Sunday van ESPN wordt het te veel gehypet. Ik vind het een gemaakte derby. Dat opgeklopte gedoe irriteert me soms wel. Heracles heeft lange tijd in de eerste divisie gespeeld en daarom heeft de wedstrijd niet echt een historie."
"Toen Heracles in 2005 promoveerde, vonden best veel supporters van FC Twente dat ook prima"
"Het maakte ze niet uit. Dat gevoel is nu wel veranderd, maar dat komt ook omdat ze in Almelo daar heel anders over denken. Denk aan het leedvermaak toen wij degradeerden."
"Voor de oude harde kern van FC Twente hebben de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles veel meer lading. Dat zag je ook wel in de eerste divisie en de bekerwedstrijd vorig jaar, hoe dat leefde bij de supporters in Deventer. Misschien dat dat speciale gevoel in de omgeving van Almelo wel anders is, maar je ziet in Haaksbergen niemand met Heracles-vaantjes in de auto's rijden."

Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”

Vandaag om 20:21 door Soccernews.nl

Zijn naam werd gelinkt aan Feyenoord, maar Joseph Oosting blijft FC Twente trouw. Het is de bedoeling dat de oefenmeester zijn doorlopende contract gaat openbreken en verlengen.Oosting ligt nog tot medio 2025 vast bij FC Twente, dat ook een optiejaar bezit. De Tukkers willen hem nu tot medio 2027 op de loonlijst plaatsen. “Ik ben nog lang niet klaar hier en wil heel graag bij FC Twente blijven. We zijn met iets moois bezig. Er zullen ongetwijfeld ook nog mindere tijden komen, maar dat staat los van alles”, vertelt hij aan de Tubantia.“Ik zit bij een geweldige club, die volop ...

De Oosttribune: "We gaan Europa in!"

Vandaag om 18:04 door RTV Oost

FC Twente gaat Europa in, Go Ahead Eagles mogelijk ook en Arne Slot ook, maar bij welke club? Kijk hier naar een nieuwe uitgave van De Oosttribune.Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.

‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’

Vandaag om 18:03 door Soccernews.nl

Joseph Oosting werd de afgelopen dagen volop genoemd als een potentiële opvolger van Arne Slot bij Feyenoord, maar de coach heeft besloten zijn contract bij FC Twente te gaan verlengen. Volgens ESPN lonkt een akkoord tussen werkgever- en nemer.SN Betrouwbaarheidsmeter:De 52-jarige Oosting zal tot medio 2026 bijtekenen in de Grolsch Veste, met de eenzijdige optie voor de club tot verlenging met een extra jaar. Eerder meldde De Telegraaf nog dat Oosting topkandidaat was bij Feyenoord, maar die speculaties kunnen dus de ijskast van De Kuip in.“Ik lees het en het is mooi, maar ik werk b...

Oosting blijft en verlengt contract met FC Twente

Vandaag om 16:46 door TC Tubantia

Joseph Oosting (52) en FC Twente zijn nagenoeg akkoord over een nieuw contract. De oefenmeester is bezig aan zijn eerste seizoen in Enschede en loodste de ploeg afgelopen woensdag naar de groepsfase van de Europa League. Oosting heeft nu nog een verbintenis voor twee seizoenen, maar daar komt een jaar bovenop.

Luc Stolker naar FC Twente/Heracles Academie

Vandaag om 16:38 door FCTwente.nl

Luc Stolker gaat komend seizoen de FC Twente/Heracles Academie versterken. Stolker gaat aan de slag als Connection Coach. Hij is in deze rol verantwoordelijk voor het individueel begeleiden van Academie-spelers die dichtbij de stap naar de eerste elftallen zitten. De geboren Enschedeër was tussen 2012 en 2020 ook werkzaam binnen de Twentse jeugdopleiding. Afgelopen seizoenen was Stolker actief voor de jeugdopleiding van Ajax.