Welkom. inloggen
rss rss rss

Hidde ter Avest moet in Oranje

- Hidde -

Je ziet hem zo staan. In een iets te grote zwarte blouse van de Jumbo spiegelt hij de pakken Dubbel Fris. Als je hem vraagt waar de piccalilly staat, dan loopt hij met je mee. Eenmaal aangekomen bij de juiste gang kijkt hij met een vriendelijk gezicht naar boven. “Hier staat ie, tussen de breedliggers en de zilveruitjes”.

Zeventien jaar en al een onmisbare kracht bij FC Twente. De meesten van ons waren op die leeftijd vakkenvuller of werden naar de Gamma gestuurd voor een plintentrapje. Hidde ter Avest niet, die voetbalt tussen de zwarte supportersrook tegen AZ. Gewoon op de back. De plek waar voetballers over het algemeen het normaalst doen. Hidde ter Avest lijkt mij ook een hele normale jongen. Hij heeft qua uitstraling veel weg van Wout Brama en Nicky Kuiper. Gasten die je tegen zou kunnen komen bij de uitgang van de Xenos met een zojuist gekochte Twix in de hand. Genietend van de kleine dingen in het leven. Dingen waar de supporter ook van geniet. Geen Porsche Panamera met “20 inch rims running on the side” of een man purse van Louis Vuitton, nee, gewoon een onverwachte Twix.

Uitstraling maakt of een supporter zich kan identificeren met een voetballer. Hidde ter Avest lijkt mij geen jongen die een glimmend petje scheef op zijn hoofd heeft staan en al zeker geen jongen die zijn zinnen begint met “Yo yo swa, moei’s luis’tre”. Als je hem op het veld bezig ziet, dan staat daar een kerel die vecht voor elke meter en niet over de grond rolt na een klein tikje. Dat zijn de mannen waar Tukkers zich mee kunnen identificeren en waarvoor ze naar het stadion komen. Mocht de financiële malaise de reden zijn dat er meer jongens als Hidde ter Avest doorstromen, dan heeft de inhoud van de gifbeker een heerlijk zoete nasmaak.

Ik ben in ieder geval blij dat Hidde ter Avest niet in een te grote blouse van de Jumbo tussen de pakken Dubbel Fris, maar op het veld van de Grolsch Veste staat.

En die piccalilly, die vind ik zelf wel.

-
Het item wordt geladen...

 

 

Het item wordt geladen...
Het item wordt geladen...

Oefenduels tegen Göztepe SK en Al-Taawoun FC

Vandaag om 13:49 door FCTwente.nl

In voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt FC Twente begin augustus twee oefenwedstrijden. Op donderdag 2 augustus speelt de ploeg tegen het Turkse Göztepe SK en op 10 augustus tegen Al-Taawoun FC uit Saoedi Arabië. Beide duels worden gespeeld op het complex van GFC Goor en beginnen om 19.00 uur. Vanaf vrijdag 20 juli zijn er kaarten verkrijgbaar bij de receptie van de hoofdingang. Woensdag 18 juli,19.00 uursc Heerenveen - FC TwenteLangezwaagJeugd tot 16 jaar €5,-Volwassenen €10,- Woensdag 25 juli, 19.00 uurFC Twente – FC EmmenSportpark Het Midden (V...

FC Twente is gered, maar hoe ziet de selectie eruit?

Vandaag om 13:35 door RTV Oost

Het verlossende woord is eruit in Enschede. FC Twente is voorlopig gered. De club kan weer vooruit kijken en dus moet er hard gewerkt worden aan een nieuwe selectie. Hoe ziet die er momenteel uit?Maar liefst 16 spelers vertrokken na de degradatie uit de eredivisie. En niet de minste. Fredrik Jensen, Thomas Lam, Danny Holla, Adnane Tigahdouini, Hidde ter Avest, Stefan Thesker, Adam Maher, Jos Hooiveld. Belangrijke spelers die hun heil ergens anders zochten. Jensen vertrok naar Augsburg (foto: FC Augsburg) Veertien spelers overgebleven Van de spelers die vorig jaar minuten maakten in he...

Erik Velderman: "Niet de populariteitsprijs, maar dat ligt nu achter ons"

Vandaag om 13:05 door RTV Oost

FC Twente-directeur Erik Velderman is blij met de steun die de Enschedese club heeft gekregen van de investeerders en gemeente. Hij beseft dat het niet allemaal fraai is wat er de laatste weken gebeurd is: "Niet de populariteitsprijs.""Het is een ongelooflijke inspanning geweest voor iedereen. Er zijn heel veel mensen hier aan het werk geweest, intern, maar ook extern. Alle mensen, de investeerders, de gemeente, die er allemaal omheen hangen. Die hebben een enorm moeilijk proces moeten doorlopen om te komen tot het punt waar we nu zijn. Bij de gemeente moet dat nog netjes afgero...

Wethouder Eerenberg over akkoord FC Twente: "We hebben de rollen omgedraaid"

Vandaag om 11:11 door RTV Oost

"We hebben de rollen omgedraaid." Dat is wat wethouder Eelco Eerenberg van Enschede zegt over het akkoord dat de gemeente heeft bereikt met FC Twente.

‘FC Twente wil doorpakken met drietal en spelers van Sevilla’

Vandaag om 07:44 door Voetbalzone

FC Twente is gered van de ondergang nadat er dinsdag een akkoord werd gesloten met de gemeente en een groep investeerders miljoenen in de club gaat pompen. Er komt geld vrij voor het aantrekken van nieuwe spelers en dat is hard nodig in Enschede, want trainer Marino Pusic gaf eerder deze week nog aan dat hij op trainingskamp was met slechts twaalf selectiespelers.Dinsdag werd de transfervrije Xandro Schenk al aangetrokken en Pupsic hoopt op meer. De meest opvallende naam is die van Jonathan Reis. De ex-spits van onder meer PSV en Vitesse kan een tweejarig contract tekenen in de Grolsch Veste. ...

 
Deze website gebruikt cookies voor inloggen, bezoekersstatistieken en advertenties. Klik hier om meer te lezen over ons cookie gebruik.