Welkom. inloggen
rss rss rss

Twente doet serieuze gooi naar Europees voetbal

Enkele jaren nadat de club in de diepste crisis van deze eeuw zat, is FC Twente weer bijna helemaal terug. De club uit Enschede is inmiddels opgeklommen naar de vierde plek op de ranglijst en zelfs nummer drie Feyenoord is verre van uit zicht. Waar eindigt de opmars van FC Twente en waaraan heeft de club deze goede positie te danken.

De opmars zet voort

De degradatie uit de eredivisie drie jaar geleden zorgde voor veel pijn in Enschede. Het was het gevolg van jarenlang slecht beleid. Twente wist dat er weer opnieuw gebouwd moest worden, met weinig financiële middelen, maar mét een sterke achterban.

De afgelopen jaren werd de groei ingezet en na het directe kampioenschap in de eerste divisie volgde een veertiende plek in de Eredivisie het seizoen daarna. Vorig jaar eindigde Twente op een tiende plek, waarmee de weg omhoog duidelijk gevonden werd. Voorlopig gaat het dit seizoen nog een stuk beter en staat Twente inmiddels op de vierde positie. Europees voetbal gloort, maar wat vooral belangrijk is, Twente telt weer mee in de Eredivisie. Op welke positie Twente gaat eindigen en wat de komende wedstrijden gaan brengen, daarop kan ingezet worden via websites als bet-bonus-code.nl

Of er volgend jaar Europees voetbal te zien is in Enschede of niet, de club kan voortbouwen op dit seizoen en in elk geval weer dromen van Europese wedstrijden in de Grolsch Veste.

Een uitstekende keepersruil vorige zomer

Er werd de afgelopen jaren natuurlijk ook weer gebouwd aan een sterke selectie. Die versterking kwam er afgelopen zomer misschien ook wel een beetje onverwacht. Keeperstalent Joël Drommel vertrok namelijk voor een aardig bedrag naar PSV in Eindhoven en Lars Unnerstal maakte de omgekeerde stap en tekende een contract in Enschede.

Waar Drommel verre van zeker is in Eindhoven keept Unnerstal meestal uitstekend bij Twente. Hij pakte met zijn sterke reflexen al de nodige punten voor Twente. Voetballend is Drommel, lang voetballer geweest, misschien wel wat beter, maar op de doellijn is Unnerstal op dit moment zeker verder dan zijn jonge collega die bij PSV onder de lat staat.

Waar gaat dit eindigen?

Op welke plek Twente dit seizoen gaat eindigen weten we natuurlijk niet. En laten we eerlijk zijn, het spel is niet altijd even geweldig. Toch is het knap wat trainer Ron Jans met zijn elftal presteert dit seizoen en voorlopig staat Twente op een meer dan verdienstelijke vierde plek.

Het gat tot nummer drie, en zeker Europees voetbal, is vier punten, maar in de rug van Twente hijgen ook AZ en Vitesse en in mindere mate FC Utrecht. De kans dat Twente de play-offs voor Europees voetbal gaat halen lijkt in elk geval groot, en wie weet waar het dan toe leidt. Twente doet in elk geval een serieuze gooi naar Europees voetbal.

-

Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”

Gisteren om 20:21 door Soccernews.nl

Zijn naam werd gelinkt aan Feyenoord, maar Joseph Oosting blijft FC Twente trouw. Het is de bedoeling dat de oefenmeester zijn doorlopende contract gaat openbreken en verlengen.Oosting ligt nog tot medio 2025 vast bij FC Twente, dat ook een optiejaar bezit. De Tukkers willen hem nu tot medio 2027 op de loonlijst plaatsen. “Ik ben nog lang niet klaar hier en wil heel graag bij FC Twente blijven. We zijn met iets moois bezig. Er zullen ongetwijfeld ook nog mindere tijden komen, maar dat staat los van alles”, vertelt hij aan de Tubantia.“Ik zit bij een geweldige club, die volop ...

De Oosttribune: "We gaan Europa in!"

Gisteren om 18:04 door RTV Oost

FC Twente gaat Europa in, Go Ahead Eagles mogelijk ook en Arne Slot ook, maar bij welke club? Kijk hier naar een nieuwe uitgave van De Oosttribune.Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.

‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’

Gisteren om 18:03 door Soccernews.nl

Joseph Oosting werd de afgelopen dagen volop genoemd als een potentiële opvolger van Arne Slot bij Feyenoord, maar de coach heeft besloten zijn contract bij FC Twente te gaan verlengen. Volgens ESPN lonkt een akkoord tussen werkgever- en nemer.SN Betrouwbaarheidsmeter:De 52-jarige Oosting zal tot medio 2026 bijtekenen in de Grolsch Veste, met de eenzijdige optie voor de club tot verlenging met een extra jaar. Eerder meldde De Telegraaf nog dat Oosting topkandidaat was bij Feyenoord, maar die speculaties kunnen dus de ijskast van De Kuip in.“Ik lees het en het is mooi, maar ik werk b...

Oosting blijft en verlengt contract met FC Twente

Gisteren om 16:46 door TC Tubantia

Joseph Oosting (52) en FC Twente zijn nagenoeg akkoord over een nieuw contract. De oefenmeester is bezig aan zijn eerste seizoen in Enschede en loodste de ploeg afgelopen woensdag naar de groepsfase van de Europa League. Oosting heeft nu nog een verbintenis voor twee seizoenen, maar daar komt een jaar bovenop.

Luc Stolker naar FC Twente/Heracles Academie

Gisteren om 16:38 door FCTwente.nl

Luc Stolker gaat komend seizoen de FC Twente/Heracles Academie versterken. Stolker gaat aan de slag als Connection Coach. Hij is in deze rol verantwoordelijk voor het individueel begeleiden van Academie-spelers die dichtbij de stap naar de eerste elftallen zitten. De geboren Enschedeër was tussen 2012 en 2020 ook werkzaam binnen de Twentse jeugdopleiding. Afgelopen seizoenen was Stolker actief voor de jeugdopleiding van Ajax.