Welkom. inloggen
rss rss rss

Twente in de slipstream van de topploegen: slaagt de verrassing?

Slechts enkele jaren nadat FC Twente Enschede in de diepste crisis uit de clubgeschiedenis belandde, lijkt de club goed op weg terug naar de top van de Nederlandse Eredivisie. Achter de topclubs uit Amsterdam, Eindhoven, Feyenoord en Alkmaar loert FC Twente op de binnenlandse ranglijst. Na vele jaren van teleurstelling zou er dit jaar eindelijk iets te vieren kunnen zijn voor spelers, officials en fans.

De top van de Nederlandse Eredivisie is dit jaar bijzonder krap. Verschillende teams strijden om de felbegeerde kampioenstitel. Zo'n evenwichtige competitie is ook bijzonder interessant voor sportweddenschappen. De beste bookmakers voor sportweddenschappen bieden talrijke lucratieve kansen. Met een beetje geluk zijn er aantrekkelijke winsten te behalen.

Uit de crisismodus: terug naar Europa!

Nog maar drie jaar geleden was FC Twente gedegradeerd uit de binnenlandse Eredivisie. Een hoop pijn en teleurstelling verspreidde zich rond de traditiegetrouwe club. Maar de meerderheid van de fans wist dat de degradatie onvermijdelijk was en slechts het resultaat van jarenlange slechte clubpolitiek. De fans verloren de hoop op betere tijden niet, zelfs in de donkerste uren. Geduld en loyaliteit lijken nu hun vruchten af te werpen.

In de afgelopen twee seizoenen kreeg het elftal van FC Twente een compleet nieuw gezicht. Vooruitgang, ontwikkeling en groei op en naast het veld waren snel merkbaar. Na de degradatie stond de club weer op en promoveerde. Het team eindigde daarna als veertiende en ontweek degradatie. Een enorm belangrijk succes. Het hield niet op, want het volgende seizoen stabiliseerde de ploeg zich verder en eindigde het seizoen op een solide 10e plaats in de rangschikking. Een duidelijke opwaartse trend na de gedwongen degradatie is dan ook zichtbaar.

Dit seizoen zet de positieve trend zich voort. Het gaat zelfs veel beter. Na tien speeldagen in de binnenlandse Eredivisie staat FC Twente op een sterke vijfde plaats. Achter de vier grote clubs Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, Feyenoord Rotterdam en AZ Alkmaar bevindt de club zich in een comfortabele achtervolgingspositie. Als het team zijn goede vorm weet vast te houden, kan er volgend seizoen al weer internationaal topvoetbal in het thuisstadion worden gespeeld. De laatste keer dat dit het geval was, was in het seizoen 2014/2015. Dus het wordt weer tijd.

De stijgende lijn van FC Twente: een jong succesverhaal

Een club als FC Twente hoort thuis in de hoogste divisie van Nederland. Met een prachtig stadion, een indrukwekkende fanscene en een roemrijk verleden doet de club niet onder voor de beste teams van het land. Na de degradatie naar de laatste plaats in de Eredivisie in het seizoen 2017/2018 werd het voor de hele club snel duidelijk dat deze stand van zaken snel gerepareerd moest worden. Er heerste een nieuwe geest van optimisme rond de club. Inmiddels is bekend dat FC Twente op een veelbelovend pad zit.

De resultaten zijn positief dit seizoen. Maar de prestaties schommelen nog te vaak voor coach Ron Jans. Hij verwacht meer stabiliteit en consistentie van zijn team. Ze hebben wel gescoord tegen topclubs als PSV Eindhoven en AZ Alkmaar. Maar FC Twente verloor ook van kleinere ploegen als FC Volendam, dat onderaan staat, of SC Heerenveen.

De selectie van FC Twente: Kwaliteit en veel potentie

De ploeg van FC Twente heeft zeker de kwaliteit om mee te draaien in de top van de Nederlandse Eredivisie. Met een marktwaarde van meer dan 40 miljoen euro staat de club ook in deze ranglijst op de vijfde plaats, alleen overtroffen door de andere vier grote clubs uit Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Alkmaar. Het team bestaat uit grote spelers en jonge talenten met veel potentieel.

Beginnend in het doel. Na de transfer van vaste doelman Joel Drommel vorig jaar, verkaste de Duitser Lars Unnerstal naar FC Twente. Een ruildeal die tot nu toe vruchten heeft afgeworpen, vooral voor de club uit het oosten van het land. Enerzijds behaalde FC Twente een transfersom van ruim 3,5 miljoen voor de nu 25-jarige Drommel. Anderzijds, zet Unnerstal in vergelijking met Drommel in Eschede fantastische prestaties neer en is het doel van de ploeg zonder hem niet voor te stellen.

Zijn sterke reflexen hebben vaak belangrijke punten voor zijn team veiliggesteld. Het enige nadeel is waarschijnlijk het voetballende element, waarvan bekend is dat Drommel dat beter beheerst. Maar achteraf gezien zal niemand in Enschede klagen over deze wissel van keepers.

Maar ook vóór Lars Unnerstal is de club goed bezet. Vooral op het middenveld is de kwaliteit extreem hoog en is er een hevige concurrentie voor de weinige vaste plaatsen. Zo heb je nieuwkomer Michel Vlap. De 25-jarige Nederlander kwam in de afgelopen transferperiode voor een bedrag van 1,5 miljoen euro over van de Belgische topclub RSC Anderlecht. De aanvallende middenvelder vond snel zijn draai in het team en maakte indruk met zijn prestaties. Een grondig geslaagde overdracht tot nu toe.

Achter hem speelt waarschijnlijk de topspeler van het team, Ramiz Zerrouki. De 24-jarige uit de jeugd van Ajax Amsterdam overtuigde het afgelopen seizoen al met indrukwekkende prestaties en speelde daarmee zijn weg in de notitieboekjes van andere topclubs. Onder meer competitieconcurrenten Feyenoord Rotterdam zouden serieus geprobeerd hebben de verdedigende middenvelder te overtuigen van een transfer. Tot nu toe heeft FC Twente echter voet bij stuk gehouden en een transfer voorkomen. Zerrouki's rol lijkt te belangrijk voor zijn eigen team.

In het offensief wordt topspits Ricky van Wolfswinkel omringd door de twee topklasse vleugelspelers Virgil Misidjan en Vaclav Cerny. De 25-jarige Tsjechische Cerny heeft dit seizoen al vijf doelpunten gemaakt en is de topscorer van zijn club dit seizoen. Hij kwam vorig jaar bij de club van FC Utrecht en heeft fans en officials verblijd met zijn dynamische spel. De ervaren Misidjan heeft ook een geweldig seizoen tot nu toe. Met vier doelpunten en één assist heeft de 29-jarige vleugelspeler een belangrijke rol gespeeld in het succes van FC Twente.

Conclusie: met een beetje meer samenhang naar Europa

Het team rond veteraan en aanvoerder Wout Brama is nog in ontwikkeling, maar maakt nu al indruk met zijn prestaties. Als de ploeg tegen zogenaamd kleinere teams weet te presteren, kan FC Twente een succesvol seizoen tegemoet gaan. Met een beetje meer consistentie is een plaats in het Europese voetbal heel goed mogelijk voor dit getalenteerde team.

-

Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”

Gisteren om 23:51 door Soccernews.nl

Joseph Oosting kan weinig met de vermeende belangstelling van Feyenoord. Dat liet de FC Twente-trainer weten nadat hij werd geconfronteerd met een vraag over de eventuele opvolging van Arne Slot.“Ik lees het en het is mooi, maar ik werk bij FC Twente en ik heb het naar mijn zin”, reageerde Oosting voor de camera ESPN na de 3-1 overwinning op Almere City woensdagavond. “Wat moet ik ermee? Het zijn allemaal geruchten.” De Telegraaf linkte de trainer eerder op de dag aan Feyenoord.De Twente-trainer vindt er het zijne van. “Ik heb het hier enorm naar mijn zi...

Joseph Oosting hoort 'Hand In Hand Kameraden in kleedkamer: "Dat is humor"

Gisteren om 22:35 door RTV Oost

Joseph Oosting behaalde vanavond Europees voetbal met FC Twente in zijn debuutjaar, maar zou zomaar eens Europa in kunnen gaan met Feyenoord. Arne Slot gaat daar waarschijnlijk vertrekken en dus valt de naam van de Drent in Rotterdam."Het zijn allemaal geruchten en aan geruchten doe ik niet mee. Stel je eens voor dat Slot vertrekt. Wat moet ik daarmee?", aldus een nuchtere Oosting, die er dan ook weinig over kwijt wil."Ik heb het enorm goed naar m'n zin. Nogmaals dit zijn geruchten, wat moet ik ermee? Ik probeer antwoord te geven zoals ik ben. Ik zit bij een hele mooie club en i...

Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City

Gisteren om 21:11 door Soccernews.nl

FC Twente heeft zich woensdagavond nog wat vaster op de derde plaats in de Eredivisie genesteld. Er leek aanvankelijk weinig aan de hand tegen Almere City, dat nog wel voor wat spanning zorgde in de eindstand. Uiteindelijk sloegen de Tukkers toe met 3-1.Bij Almere City ging het afgelopen week veel over Alex Pastoor, die zijn afscheid bij de club aankondigde. Daarna werden er veel trainers gelinkt aan de aanstaande vacature in Flevoland. Twente had woensdagavond iets recht te zetten na de recente nederlaag bij Ajax. In aanloop naar het treffen met Almere waarschuwde Joseph Oosting zijn ploeg da...

FC Twente zeker van minimaal groepsfase Europa League na thuiszege op Almere

Gisteren om 20:50 door RTV Oost

FC Twente speelt na de zomer hoe dan ook in de groepsfase van een Europees toernooi. Door de 3-1 zege op Almere City van vanavond doet het goede zaken in strijd om plek drie, maar is het zeker van minimaal plek vier. Plek drie in de eindstand betekent voorronde Champions League, plek vier groepsfase Europa League.De enige wijziging die trainer Joseph Oosting tegen Almere doorvoerde bij zijn ploeg ten opzichte van het duel bij Ajax was de terugkeer van Michal Sadilek in de basis. Daardoor begon Carel Eiting op de bank.De eerste serieuze poging kwam van Sem Steijn. De middenvelder schoot van net...

Joseph Oosting klaar voor een feestje bij Twente: "Ik ben wel soepel in de heupjes"

Gisteren om 15:31 door RTV Oost

FC Twente komt morgenavond al in actie in speelronde 31 van de Eredivisie en krijgt Almere City op bezoek. Twente lijkt af te stevenen op plek drie en bij winst op Almere is het al zeker van plek vier en daarmee dus ook minimaal van een plek in de groepsfase van de Europa League.Oosting weet niet nog niet goed hij met die situatie om moet gaan, maar kijkt stiekem al wel een beetje vooruit. "Van de ene kant moet je vieren dat je minimaal vierde bent. Ik denk niet dat velen dat hadden verwacht. Plek drie zou helemaal mooi zijn. Als we dat echt hebben, kan ik wel een feestje bouwen. Ik ben w...