Welkom. inloggen
rss rss rss

Van Dortmund naar Den Bosch: ‘Dat heeft niks veranderd aan mijn ambities’

De Keuken Kampioen Divisie geldt al decennialang als kraamkamer voor binnen- en buitenlandse talenten en ook dit seizoen lopen er op het tweede niveau weer veel voetballers met potentie rond. Voetbalzone, de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie, licht om de twee weken een van d... Lengte: 1540 woorden

-
"Ik kan beetje Nederlands praten, niet zo goed. Ik heb twee weken les gehad, maar mijn lerares is naar Australië vertrokken. Nu moet ik het een beetje zelf zien te leren."
"Ik kan alles goed verstaan, Nederlands is praktisch hetzelfde als Duits. De coach en de spelers praten in Nederlands tegen me en ik antwoord in het Engels. Bepaalde dingen zijn hetzelfde. Links, rechts, lopen, diepgaan."
"Het centrum lijkt een beetje op Hamburg, ik houd van het water en de kerken. Ik voel me hier thuis, dat gevoel kreeg ik eigenlijk direct. Het voelt alsof ik hier al jaren woon. Dat maakt het ook makkelijker om je plek op het veld te vinden, want dat is lastig als je niet goed in je vel zit. Je moet vrij in het hoofd zijn."
"Ik zei: ‘Come on, ik wil spelen en dat is belangrijk voor me.’ Het was misschien hard, maar ik sta er wel achter en ik denk dat hij anders niet had besloten me te laten gaan. Uiteindelijk heeft hij ingestemd en zijn we uit elkaar gegaan, op een redelijke manier. Hij was er niet heel blij mee, maar ik moet ook aan mezelf te denken"
"Het is niet zo dat actief zocht, maar ik keek wel om me heen naar de mogelijkheden. Niet alleen in Nederland, ook in Duitsland. Overal, eigenlijk. Als ik maar aan spelen kon toekomen. Toen Den Bosch kwam, had ik zoiets van: perfect, daar ga ik heen. Mensen moeten zien wat ik kan."
"Het eerste seizoen was goed, maar het tweede door blessures een stuk minder. Het is moeilijk terug te komen in de basis als het team al staat. Nu werd ik in de voorbereiding als linksback of centrumverdediger neergezet. Ik ben een offensieve speler, je kan me niet zomaar achterin zetten. Het zit in me dat ik graag doelpunten wil maken, vooruit wil spelen. Het is moeilijk als de mensen niet achter je staan, dat is een soort politiek. Het enige dat ik bij Twente kon doen, was trainen. Verder probeerde ik niet teveel na te denken, want het schiet niet op als je je constant druk gaat maken om het feit dat je niet speelt. Ik heb ervaring opgedaan in het seniorenvoetbal, dat neem je mee op het veld."
"Als je het eerste daar wil halen vanuit de jeugd, moet je een wonderkind zijn. Je moet er direct staan en als je een of twee weken niet presteert, zit je zo weer bij het tweede. Dat ik voor een ander pad heb gekozen, heeft niks veranderd aan mijn ambities. Het maakt wat dat betreft niet uit waar ik nu speel."
"In het laatste jaar van de Onder-19 speelden we de finale om het kampioenschap in het Signal Iduna Park, voor 33.000 mensen. Dat was een crazy game, het werd uiteindelijk beslist op strafschoppen. In de tweede helft van de verlenging had iedereen al kramp, maar we konden niet meer wisselen. Uiteindelijk scoorde ik nog in de strafschoppenserie. Het is mooi, 33.000 toeschouwers en de namen Bayern München en Borussia Dortmund. Maar het is anders dan spelen in het eerste elftal."
"Mijn ouders wonen op vijf minuten van het Volksparkstadion. Het is mijn droom ooit nog in dat stadion te kunnen spelen, dan kan ik op de fiets naar de wedstrijd. HSV is altijd mijn favoriete club geweest, maar op gegeven moment moest ik daar linksback gaan spelen in de jeugd. Toen zei ik: ‘Ik ga naar FC Sankt Pauli’. Heb ik daar een testtraining gedaan en drie dagen later speelde ik bij Sankt Pauli."
"Dat was op die leeftijd eigenlijk heel moeilijk. Na een jaar bij Wolfsburg zei mijn moeder: ‘Je bent te jong, kom terug naar huis’."
"Mijn vader zei direct: ‘Ga naar Dortmund, dat is de juiste weg’. Of hij fan van Dortmund is? Hij is fan van mij, hij komt altijd kijken en vertelt het me ook eerlijk als het shit is. Ook al zou ik in de Sunday League spelen. Als ik voor RB Leipzig had gekozen, had hij ook achter me gestaan. Bij Dortmund zag ik de beste manier om een betere speler te worden en dat heeft uiteindelijk zo uitgepakt. Ik zat daar met minder spelers in een internaat, het voelde meer als familie. Er werd wel voor ons gekookt en gewassen, dat was anders toen ik bij Twente kwam."
"In het begin was het wel moeilijk om zelf te koken, schoon te maken en te wassen, maar op gegeven moment had ik door hoe alles werkt. Dat moet ook wel, want anders wordt mijn moeder boos als ze op bezoek komt. De eerste keer dat ik zelf gewassen had, was mijn shirt zo."
"Ik ging mijn moeder vragen waarom mijn kleren gekrompen waren, blijkbaar had ik veel te heet gewassen. Ik kijk ook weleens YouTube-video’s als ik honger heb. Niemand kan het me leren, dus ik leer het mezelf"
"Het is anders dan Enschede, ik voel hier andere energie. Ik vind dat de mensen heel warm zijn. Maar ik merk wat dat betreft niet heel veel verschil met Enschede. Holland is Holland, voor mij. Oké, Enschede ligt misschien twintig minuten van de Duitse grens, maar de taal en alle gewoontes zijn hetzelfde."
"Ik ben hier gekomen om de volgende stap in mijn carrière te zetten. Natuurlijk zijn doelpunten en assists mooi, maar het gaat om wedstrijden spelen. Dan zien we vanzelf wel wat er volgend seizoen gebeurt"
"Soms heb je dagen dat je geen idee hebt wat je aan het doen bent. Na de wedstrijd tegen Jong AZ was ik teleurgesteld. Ik wilde naar huis, slapen en met niemand praten. Maar daar komt er een nieuwe dag, je kan er niks meer aan veranderen. Ach, voetbal is week business. De ene week ben je Lionel Messi, de andere week ben je helemaal niets."

‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’

Gisteren om 17:31 door Soccernews.nl

Karim El Ahmadi ziet in Joseph Oosting een goede opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. De oud-middenvelder is onder de indruk van de trainer bij FC Twente en denkt dat hij het ook kan laten zien bij een grotere club.“Ik vind dat wel echt een goede trainer”, begint El Ahmadi in het ESPN-programma Voetbalpraat over Oosting. “Ook wat hij heeft neergezet bij FC Twente. Iedereen weet wat hij moet doen. Hij weet waar de poppetjes allemaal moeten staan. Ik denk dat hij wel iemand is die in de absolute top in Nederland kan werken.”Dat Oosting pas één seizoen ...

Dag na eredivisiezege wint FC Twente ook in oefenduel van Almere City

Gisteren om 15:50 door RTV Oost

Daags na de gewonnen wedstrijd in de Eredivisie was FC Twente ook in een besloten oefenduel de baas over Almere City. In De Grolsch Veste zegevierden de Enschedeërs donderdagmiddag met 3-2.Annas Salah-Eddine zette Twente voor rust op voorsprong waarna Christopher Mamengi namens Almere City na een half uur spelen de gelijkmaker verzorgde. Dankzij twee treffers van Naci Ünüvar kwam de thuisploeg in de tweede helft met 3-1 aan de leiding. Almere-spits en Almeloër Jason van Duiven maakte nog de 3-2 tien minuten voor tijd.Woensdagavond boekte FC Twente een 3-1 competitieoverwin...

Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”

24 apr 2024 om 23:51 door Soccernews.nl

Joseph Oosting kan weinig met de vermeende belangstelling van Feyenoord. Dat liet de FC Twente-trainer weten nadat hij werd geconfronteerd met een vraag over de eventuele opvolging van Arne Slot.“Ik lees het en het is mooi, maar ik werk bij FC Twente en ik heb het naar mijn zin”, reageerde Oosting voor de camera ESPN na de 3-1 overwinning op Almere City woensdagavond. “Wat moet ik ermee? Het zijn allemaal geruchten.” De Telegraaf linkte de trainer eerder op de dag aan Feyenoord.De Twente-trainer vindt er het zijne van. “Ik heb het hier enorm naar mijn zi...

Joseph Oosting hoort 'Hand In Hand Kameraden in kleedkamer: "Dat is humor"

24 apr 2024 om 22:35 door RTV Oost

Joseph Oosting behaalde vanavond Europees voetbal met FC Twente in zijn debuutjaar, maar zou zomaar eens Europa in kunnen gaan met Feyenoord. Arne Slot gaat daar waarschijnlijk vertrekken en dus valt de naam van de Drent in Rotterdam."Het zijn allemaal geruchten en aan geruchten doe ik niet mee. Stel je eens voor dat Slot vertrekt. Wat moet ik daarmee?", aldus een nuchtere Oosting, die er dan ook weinig over kwijt wil."Ik heb het enorm goed naar m'n zin. Nogmaals dit zijn geruchten, wat moet ik ermee? Ik probeer antwoord te geven zoals ik ben. Ik zit bij een hele mooie club en i...

Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City

24 apr 2024 om 21:11 door Soccernews.nl

FC Twente heeft zich woensdagavond nog wat vaster op de derde plaats in de Eredivisie genesteld. Er leek aanvankelijk weinig aan de hand tegen Almere City, dat nog wel voor wat spanning zorgde in de eindstand. Uiteindelijk sloegen de Tukkers toe met 3-1.Bij Almere City ging het afgelopen week veel over Alex Pastoor, die zijn afscheid bij de club aankondigde. Daarna werden er veel trainers gelinkt aan de aanstaande vacature in Flevoland. Twente had woensdagavond iets recht te zetten na de recente nederlaag bij Ajax. In aanloop naar het treffen met Almere waarschuwde Joseph Oosting zijn ploeg da...