Welcome. login
rss rss rss

Met de auto naar De Grolsch Veste

Als FC Twente thuis speelt, dan komen er veel supporters met de auto richting de Grolsch Veste. Dat is logisch, want het stadion is goed bereikbaar met de auto en er zijn voldoende parkeermogelijkheden.

Parkeren in of rondom het stadion

De Grolsch Veste beschikt over 1000 parkeerplaatsen. Voor deze parkeerplaatsen zijn parkeerkaarten verplicht (eventueel verkrijgbaar als sponsor). Daarnaast zijn er voldoende parkeermogelijkheden op het terrein van de Universiteit Twente. Vanaf hier kunnen supporters gebruik maken van de gratis pendelbus richting De Grolsch Veste. Deze bussen rijden continu vanaf twee uur voor tot twee uur na de wedstrijd. Ook in de aangrenzende woonwijken zijn een aantal parkeerplekken beschikbaar.

Is parkeren rondom het stadion veilig?

Veel supporters vinden het spannend om hun auto bij De Grolsch Veste te parkeren. Tijdens thuiswedstrijden zijn er veel mensen op de been en het komt wel eens voor dat voetbalfans vuurwerk afsteken. Dit kan uiteraard schade veroorzaken, maar toch valt dit in de praktijk reuze mee. Het is sowieso wel verstandig om een goede autoverzekering af te sluiten. Met een WA-verzekering is de automobilist alleen verzekerd voor schade die hij of zij aanbrengt aan andere voertuigen. Met een WA+ of een allrisk autoverzekering zijn mensen ook verzekerd voor schade aan de eigen auto.

Vanaf 2021 betaald parkeren

De gemeente Enschede wil dat bezoekers van thuiswedstrijden van FC Twente over een jaar gaan betalen voor het parkeren bij het stadion. Het gaat om de parkeerplaats aan de lange zijde van het stadion. Op dit moment mogen alleen kaarthouders daar parkeren. Het is de bedoeling dat FC Twente de kosten voor het gebruik van de parkeerplaats gaat doorrekenen aan de kaarthouders. Het betaald parkeren moet de gemeente jaarlijks zo'n 100.000 euro opleveren. Deze maatregel is noodzakelijk om om het hoofd boven water te houden. De gemeente moet namelijk de komende jaren miljoenen bezuinigen. Daarnaast hoopt de gemeente dat supporters hierdoor vaker gebruik maken van de fiets of het openbaar vervoer. Overigens is het plan van de gemeente nog niet definitief. Er wordt nog gekeken of deze maatregel juridisch verantwoord is ten opzichte van de kaarthouders.

Fiets of het Openbaar Vervoer

Ook met de fiets is het stadion goed bereikbaar. Fietsen is niet alleen goed voor jezelf, maar uiteraard ook voor de portemonnee. De fiets kan gestald worden bij bushalte Enschede Kennispark NS. Daarna kan men via de spoortunnel naar het stadion lopen. Er is ook nog fietsenstalling tussen het spoor en P2. De fietssnelweg F35 loopt direct langs de Grolsch Veste. Supporters kunnen uiteraard ook gebruik maken van het Openbaar Vervoer. Het NS Station Enschede Kennispark ligt direct tegenover het stadion. Het is verstandig om de routeplanner van de NS te raadplegen voor algemene reistijden. Ook met de bus is het stadion goed bereikbaar. Men kan bijvoorbeeld gebruikmaken van lijn 1 vanaf het busstation in Enschede.

-
Het item wordt geladen...
 
This website uses cookies for logging in, analytics and advertising. See here for more information.