Welkom. inloggen
rss rss rss

Met de auto naar De Grolsch Veste

Als FC Twente thuis speelt, dan komen er veel supporters met de auto richting de Grolsch Veste. Dat is logisch, want het stadion is goed bereikbaar met de auto en er zijn voldoende parkeermogelijkheden.

Parkeren in of rondom het stadion

De Grolsch Veste beschikt over 1000 parkeerplaatsen. Voor deze parkeerplaatsen zijn parkeerkaarten verplicht (eventueel verkrijgbaar als sponsor). Daarnaast zijn er voldoende parkeermogelijkheden op het terrein van de Universiteit Twente. Vanaf hier kunnen supporters gebruik maken van de gratis pendelbus richting De Grolsch Veste. Deze bussen rijden continu vanaf twee uur voor tot twee uur na de wedstrijd. Ook in de aangrenzende woonwijken zijn een aantal parkeerplekken beschikbaar.

Is parkeren rondom het stadion veilig?

Veel supporters vinden het spannend om hun auto bij De Grolsch Veste te parkeren. Tijdens thuiswedstrijden zijn er veel mensen op de been en het komt wel eens voor dat voetbalfans vuurwerk afsteken. Dit kan uiteraard schade veroorzaken, maar toch valt dit in de praktijk reuze mee. Het is sowieso wel verstandig om een goede autoverzekering af te sluiten. Met een WA-verzekering is de automobilist alleen verzekerd voor schade die hij of zij aanbrengt aan andere voertuigen. Met een WA+ of een allrisk autoverzekering zijn mensen ook verzekerd voor schade aan de eigen auto.

Vanaf 2021 betaald parkeren

De gemeente Enschede wil dat bezoekers van thuiswedstrijden van FC Twente over een jaar gaan betalen voor het parkeren bij het stadion. Het gaat om de parkeerplaats aan de lange zijde van het stadion. Op dit moment mogen alleen kaarthouders daar parkeren. Het is de bedoeling dat FC Twente de kosten voor het gebruik van de parkeerplaats gaat doorrekenen aan de kaarthouders. Het betaald parkeren moet de gemeente jaarlijks zo'n 100.000 euro opleveren. Deze maatregel is noodzakelijk om om het hoofd boven water te houden. De gemeente moet namelijk de komende jaren miljoenen bezuinigen. Daarnaast hoopt de gemeente dat supporters hierdoor vaker gebruik maken van de fiets of het openbaar vervoer. Overigens is het plan van de gemeente nog niet definitief. Er wordt nog gekeken of deze maatregel juridisch verantwoord is ten opzichte van de kaarthouders.

Fiets of het Openbaar Vervoer

Ook met de fiets is het stadion goed bereikbaar. Fietsen is niet alleen goed voor jezelf, maar uiteraard ook voor de portemonnee. De fiets kan gestald worden bij bushalte Enschede Kennispark NS. Daarna kan men via de spoortunnel naar het stadion lopen. Er is ook nog fietsenstalling tussen het spoor en P2. De fietssnelweg F35 loopt direct langs de Grolsch Veste. Supporters kunnen uiteraard ook gebruik maken van het Openbaar Vervoer. Het NS Station Enschede Kennispark ligt direct tegenover het stadion. Het is verstandig om de routeplanner van de NS te raadplegen voor algemene reistijden. Ook met de bus is het stadion goed bereikbaar. Men kan bijvoorbeeld gebruikmaken van lijn 1 vanaf het busstation in Enschede.

-

De Oosttribune: "We gaan Europa in!"

Vandaag om 18:04 door RTV Oost

FC Twente gaat Europa in, Go Ahead Eagles mogelijk ook en Arne Slot ook, maar bij welke club? Kijk hier naar een nieuwe uitgave van De Oosttribune.Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.

‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’

Vandaag om 18:03 door Soccernews.nl

Joseph Oosting werd de afgelopen dagen volop genoemd als een potentiële opvolger van Arne Slot bij Feyenoord, maar de coach heeft besloten zijn contract bij FC Twente te gaan verlengen. Volgens ESPN lonkt een akkoord tussen werkgever- en nemer.SN Betrouwbaarheidsmeter:De 52-jarige Oosting zal tot medio 2026 bijtekenen in de Grolsch Veste, met de eenzijdige optie voor de club tot verlenging met een extra jaar. Eerder meldde De Telegraaf nog dat Oosting topkandidaat was bij Feyenoord, maar die speculaties kunnen dus de ijskast van De Kuip in.“Ik lees het en het is mooi, maar ik werk b...

Oosting blijft en verlengt contract met FC Twente

Vandaag om 16:46 door TC Tubantia

Joseph Oosting (52) en FC Twente zijn nagenoeg akkoord over een nieuw contract. De oefenmeester is bezig aan zijn eerste seizoen in Enschede en loodste de ploeg afgelopen woensdag naar de groepsfase van de Europa League. Oosting heeft nu nog een verbintenis voor twee seizoenen, maar daar komt een jaar bovenop.

Luc Stolker naar FC Twente/Heracles Academie

Vandaag om 16:38 door FCTwente.nl

Luc Stolker gaat komend seizoen de FC Twente/Heracles Academie versterken. Stolker gaat aan de slag als Connection Coach. Hij is in deze rol verantwoordelijk voor het individueel begeleiden van Academie-spelers die dichtbij de stap naar de eerste elftallen zitten. De geboren Enschedeër was tussen 2012 en 2020 ook werkzaam binnen de Twentse jeugdopleiding. Afgelopen seizoenen was Stolker actief voor de jeugdopleiding van Ajax.

Dag na eredivisiezege wint FC Twente ook in oefenduel van Almere City

Gisteren om 15:50 door RTV Oost

Daags na de gewonnen wedstrijd in de Eredivisie was FC Twente ook in een besloten oefenduel de baas over Almere City. In De Grolsch Veste zegevierden de Enschedeërs donderdagmiddag met 3-2.Annas Salah-Eddine zette Twente voor rust op voorsprong waarna Christopher Mamengi namens Almere City na een half uur spelen de gelijkmaker verzorgde. Dankzij twee treffers van Naci Ünüvar kwam de thuisploeg in de tweede helft met 3-1 aan de leiding. Almere-spits en Almeloër Jason van Duiven maakte nog de 3-2 tien minuten voor tijd.Woensdagavond boekte FC Twente een 3-1 competitieoverwin...